Hanácká roštěná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hanácká roštěná
Hanácká roštěná
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 280 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Česnek |
200 g | Cibule |
1000 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
300 g | Klobása Dunajská |
200 g | Křen |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 84,9mg |
Draslík | 485,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 22,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Křen, Slanina vepřová, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Klobása Dunajská, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hanácká roštěná postup přípravy receptu:
1 | Z omytého a osušeného roštěnce nakrájíme roštěnky, mírně je naklepeme, okrajové blány nařízneme, maso osolíme, opepříme, potřeme třeným česnekem a pomoučíme hladkou moukou. Roštěnky rychleji opečeme v polovině horkého tuku a vyjmeme. |
2 | V části tuku osmažíme dozlatova cibuli, nakrájenou na jemná kolečka. Vyjmeme ji a necháme okapat na cedníku. |
3 | Ve zbylém tuku opečeme slaninu upravenou na hřebínky a oloupanou klobásu nakrájenou na kolečka. |
4 | Nakonec roštěnky ozdobíme po okrajích kolečky klobásy a smažené cibule, na střed položíme hřebínek slaniny a strouhaný křen. Podléváme vlastním výpekem. |