Recept

Kuřecí řezanka s husími játry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 28000

Ingredience

100 g Cibule
250 ml Hovězí vývar základní
200 g Játra husí
500 g Kuřecí prsa
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
15 g Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
400 g Rýže dušená
100 ml Smetana 12% (konzumní)
15 g Sůl
200 ml Víno bílé
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 926kJ
9% Sacharidy 34 g
17% Tuky 13 g
92% Sodík 2 g
72% Bílkoviny 41 g

Kuřecí řezanka s husími játry postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso a husí játra nakrájíme na větší kostky, cibuli pokrájíme nadrobno, žampiony na plátky, pažitku posekáme.

2

V pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme kostky masa a jater, lehce orestujeme, přidáme cibuli a žampiony, osmahneme, zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme vínem. Na prudkém ohni necháme víno z poloviny vyvařit a zalijeme vývarem. Dusíme půl hodiny. Dochutíme solí, pepřem, přisypeme pažitku, přilijeme trochu smetany a povaříme pár minut. Hotový pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží.

Poznámka

Chceme-li pokrm pikantnější, přimícháme do rýže strouhaný sýr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept