Recept

Studený telecí bujón s koňakem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 124 minut
Doba přípravy: 24 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 28001
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Telecí masový bujon
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Česnek
2 ks Cibule
150 g Kedlubna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kosti
600 g Telecí maso přední
1,5 l Voda pitná
Studený telecí bujón s koňakem
4 ks Bageta
0,5 dl Koňak Armaňak
2 polévková lžíce Pažitka
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,295 kcal
Kilojoule 5 417kJ
46% Sacharidy 166 g
265% Tuky 199 g
115% Sodík 2 g
157% Bílkoviny 88 g

Studený telecí bujón s koňakem postup přípravy receptu:

1

Čerstvě uvařený a scezený telecí bujón dáme do chladničky na 12 hodin.

2

Druhý den odstraníme z povrchu studeného bujonu pečlivě tuk, zamícháme do bujónu 0.5 dl koňaku Armaňaku, bujon dosolíme podle chuti.

3

Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Z Hermelínu nakrájíme 8 plátků. Na 4 malé bagety položíme plátky sýru, posypeme je hrubě pomletým pepřem 4 barev, bagety položíme je na pekáček a dáme je zapéct na 2 - 4 minuty do dobře vyhřáté trouby při 200°C.

4

Každou porci nalijeme do misky, ozdobíme drobně pokrájenou pažitkou a podáváme se zapečenou bagetkou s Hermelínem.

5

Telecí masový bujon [27974]:

6

Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.

7

Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.

8

Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.

9

Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.

10

Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept