Švestkové pavézky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkové pavézky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 28003 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
500 ml | Mléko plnotučné |
200 ml | Olej rostlinný |
6 polévková lžíce | Povidla švestková |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
6 polévková lžíce | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
6 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 90,1mg |
Draslík | 36,8mg |
Vláknina | 800,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 518,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Olej rostlinný, Skořice mletá, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Povidla švestková, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkové pavézky postup přípravy receptu:
1 | Kulaté žemle podélně rozkrojíme, potřeme švestkovými povidly a přiklopíme. |
2 | Žemle namočíme do mléka s rozšlehanými vejci a obalíme ve strouhance. Smažíme je na pánvi v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. |
3 | Ještě teplé pavézky obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí a ihned podáváme s bílou kávou nebo s čajem. |