Zeleninové vdolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové vdolky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 28004 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
40 g | Cibule |
300 g | Květák |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka polohrubá |
300 g | Mrkev kořen |
300 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 špetka | Vegeta |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 201,8mg |
Draslík | 308,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,9mg |
Vitamín E | 7,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Květák, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové vdolky postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v kastrole na másle. Přidáme očištěnou, na malé kousky nakrájenou zeleninu, mírně osolíme, okořeníme, opepříme a podusíme doměkka. Necháme vychladnout. |
2 | Potom do zeleniny vmícháme vejce rozkvedlaná s moukou. |
3 | Ze směsi tvarujeme menší vdolky a opékáme je v pánvi v dostatečném množství oleje dozlatova. |
4 | Vdolky upravíme na talíře a podáváme posypané nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Vdolky můžeme připravit i z jiných druhů zeleniny.