Jednoduchý recept

Kuřecí řezanka s artyčoky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 28006

Ingredience

200 g Artyčoky
400 g Brambory vařené
80 g Cibule
150 ml Hovězí vývar základní
15 g Hořčice
500 g Kuřecí prsa
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
15 g Sůl
2 špetka Tymián sušený
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 736kJ
9% Sacharidy 32 g
20% Tuky 15 g
99% Sodík 2 g
56% Bílkoviny 31 g

Kuřecí řezanka s artyčoky postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, artyčoky očistíme, odřízneme horní části a spodní části nakrájíme na malé kostičky.

2

V pánvi rozpálíme olej, přidáme lžíci másla, přisypeme artyčoky a pozvolna dusíme a občas promícháme. Přisypeme cibuli, necháme zesklovatět a přidáme maso. Krátce orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, přidáme lžíci hořčice a za občasného promíchání necháme vysmahnout na tuk. Nyní zaprášíme moukou, necháme v tuku rozpustit a podlijeme vínem. Podusíme, až se víno z poloviny vyvaří, zalijeme vývarem. Dochutíme tymiánem, posekanou petrželkou a dusíme doměkka.

3

Hotový pokrm rozdělíme na talíře a doplníme vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept