Kuřecí řezanka s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řezanka s artyčoky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28006 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Artyčoky |
400 g | Brambory vařené |
80 g | Cibule |
15 g | Hořčice |
150 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
15 g | Sůl |
2 špetka | Tymián sušený |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 86,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Brambory vařené, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řezanka s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, artyčoky očistíme, odřízneme horní části a spodní části nakrájíme na malé kostičky. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme lžíci másla, přisypeme artyčoky a pozvolna dusíme a občas promícháme. Přisypeme cibuli, necháme zesklovatět a přidáme maso. Krátce orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, přidáme lžíci hořčice a za občasného promíchání necháme vysmahnout na tuk. Nyní zaprášíme moukou, necháme v tuku rozpustit a podlijeme vínem. Podusíme, až se víno z poloviny vyvaří, zalijeme vývarem. Dochutíme tymiánem, posekanou petrželkou a dusíme doměkka. |
3 | Hotový pokrm rozdělíme na talíře a doplníme vařenými bramborami. |