Thajská chilli polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajská chilli polévka
Thajská chilli polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 28008 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
180 g | Brambory sladké (Batáty) |
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Cukr palmový |
1 ks | Galgan |
8 ks | Kafirové listy |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
230 g | Krevety tygří - loupané |
100 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
130 g | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Omáčka rybí |
100 g | Rajčata Cherry |
2 polévková lžíce | Tamarindová pasta |
1 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 60,9mg |
Draslík | 523,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Česnek, Chilli paprička, Koriandr čerstvý, Kukuřice cukrová nakládaná, Omáčka rybí, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Galgan, Kafirové listy, Krevety tygří - loupané, Mrkev kořen, Rajčata Cherry, Tamarindová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajská chilli polévka postup přípravy receptu:
1 | Ve woku přivedeme k varu vývar, pastu, nasekané papričky, prolisovaný česnek, nastrouhaný galgán, papedu, cukr a rybí omáčku. Přidáme mrkev nakrájenou na plátky, brambory na kostky a kukuřičky na půlky. Vaříme 10 minut, aby zelenina změkla. Vmícháme koriandr, rajčata a krevety a chvilku prohříváme. |