Kuřecí řezanka na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řezanka na smetaně
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 28011 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
100 g | Kohoutí maso |
600 g | Kuřecí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
15 g | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 138,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Kohoutí maso, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řezanka na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a lehce zaprášíme moukou, kohoutí varlata odblaníme a pokrájíme na čtvrtky, žampiony na plátky, bylinky posekáme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pomoučené kostky masa a pozvolna je orestujeme. Přisypeme žampiony, varlata, lehce osmahneme, podlijeme vínem a podusíme, dokud se víno z poloviny nevyvaří. Nyní přilijeme smetanu, přisypeme bylinky, podusíme 10 minut a můžeme podávat. |
3 | Jako příloha jsou vhodné vařené brabory. |