Kuřecí řezanka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řezanka se zeleninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28013 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
150 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Kuřecí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
150 g | Paprika červená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
150 g | Rajčata |
15 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 808,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řezanka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, cibuli na plátky a rozebereme ji na kroužky, papriku bez jádřinců pokrájíme na proužky, rajčata na kostičky, mrkev na kolečka, petrželku posekáme, česnek prolisujeme. |
2 | Kousky masa osolíme, opepříme, vložíme do pánve s rozehřátým máslem. Orestujeme a dusíme doměkka. Necháme vysmahnout na tuk, maso vyndáme, do tuku přidáme kroužky cibule, orestujeme a také vyjmeme z pánve. Do pánve vložíme papriku, mrkev, rajčata, ochutíme solí, česnekem, petrželkou, krátce osmahneme a podlijeme vývarem. Podusíme 10 minut a odstavíme. |
3 | Na talíře rozdělíme porce masa, přidáme dušenou zeleninu a povrch pokrmu ozdobíme kroužky restované cibule. |