Kuřecí řezanka na hříbkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řezanka na hříbkách
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 28014 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Hříbky čerstvé |
2 špetka | Kmín drcený |
600 g | Kuřecí prsa |
40 g | Máslo čerstvé |
10 g | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
15 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 123,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Česnek, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řezanka na hříbkách postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, malé očištěné hříbky na plátky, česnek prolisujeme. |
2 | V pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme hříbky, osmažíme. Potom přidáme maso, osmahneme a jakmile pustí šťávu, ochutíme solí, pepřem, česnekem a kmínem. Chvilku podusíme ve vlastní šťávě, necháme vysmahnout na tuk, přisypeme lžičku mleté papriky, necháme ji rozpustit v tuku, podlijeme smetanou. Podusíme ještě 10 minut a můžeme podávat. |
3 | Ideální přílohou jsou opečené brambory. |