Džgance s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džgance s tvarohem
Džgance s tvarohem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 2802 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
30 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
400 g | Tvaroh jemný |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 21,4mg |
Draslík | 479,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 5,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Džgance s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě. Když jsou uvařené, scedíme je a rozmačkáme. Přidáme máslo a horké mléko, přisypeme krupici, kterou vtlačíme do brambor, přiklopíme a necháme spařit. |
2 | Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme k bramborám a vypracujeme hustou kaši, ze které vykrajujeme lžící malé kousky, které smažíme na rozpáleném tuku. |
3 | Usmažené džgance posypeme tvarohem a rozškvařenou nakrájenou slaninou. |