Cibulky s balzamikovým octem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulky s balzamikovým octem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 2805 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
350 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
5 ks | Tymián čerstvý |
60 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 530,5mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 107,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibule, Cukr krupice, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulky s balzamikovým octem postup přípravy receptu:
1 | Malé cibulky nebo šalotky oloupeme a rozřízneme napůl. |
2 | Na oleji je smažíme 5 minut, potom přidáme balzamikový ocet a cukr. Vaříme cca 3 minuty, přidáme čerstvé snítky tymiánu a přilijeme zeleninový vývar. |
3 | Pod pokličkou vše dusíme asi 10 minut doměkka. |
4 | Podáváme posypané jarní cibulou nebo pórkem. |