Bramborové knedlíky plněné švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky plněné švestkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 2806 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brambory vařené ve slupce |
70 g | Cukr moučkový |
150 g | Mák mletý |
120 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Švestky |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 103,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cukr moučkový, Sůl, Švestky, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky plněné švestkami postup přípravy receptu:
1 | Brambory si uvaříme ve slupce den předem, poté je oloupeme a nastrouháme. |
2 | Přidáme rozpuštěné máslo, vejce, sůl, mouku, mléko dle potřeby a vypracujeme tužší těsto. Necháme 20 minut odstát. |
3 | Potom rozválíme těsto na široký plát na válu posypaném moukou, nakrájíme na čtverce a do každého čtverce zabalíme jednu švestku a vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 4 - 6 minut. |
4 | Uvařené knedlíky vyndaváme naběračkou s dírkami, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme mletým mákem promíchaným s cukrem. |