Salát s karamelizovanými cibulkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s karamelizovanými cibulkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 2809 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
200 g | Chřest bílý |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
80 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 387,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cibule, Cukr třtinový, Ocet vinný, Paprikové lusky čerstvé, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s karamelizovanými cibulkami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na tenké plátky, opékáme zvolna na polovině másla cca 12 minut. Přidáme cukr a polovinu červeného vinného octa, mícháme až šťáva zkaramelizuje, vyjmeme cibuli a na zbylém másle opečeme chřest, doměkka. |
2 | Mladý baby špenát, kapii, chřest, olej a zbylý ocet smícháme, osolíme, opepříme a promícháme, navrch dáme karamelizovanou cibulku a rozdrobenou fetu. |