Kuřecí řezanka na cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řezanka na cibuli
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 28111 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Chléb konzumní |
120 g | Cibule |
200 g | Cibule sterilovaná |
50 g | Cibulka jarní |
200 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Kuřecí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 781,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibule sterilovaná, Cibulka jarní, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řezanka na cibuli postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na nudličky, jednu cibuli nadrobno a druhou pokrájíme na plátky a rozebereme na kroužky. Jarní cibulku posekáme najemno. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nudličky masa, nadrobno pokrájenou cibuli, orestujeme. Zaprášíme troškou mouky, lžičkou mleté papriky, osmahneme a podlijeme vývarem. Nezapomeneme osolit a opepřit. Dusíme 15 minut, šťávu necháme téměř vyvařit a odstavíme. |
3 | Na jiné pánvi na kousku másla orestujeme kroužky cibule a dáme zatím stranou. |
4 | Porce masa rozdělíme na talíře, kolem dokola položíme několik malých nakládaných cibulek, povrch pokrmu posypeme jarní cibulkou, ozdobíme kroužky restované cibule. Podáváme s chlebem. |