Tofu polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tofu polévka
Tofu polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 28112 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
5 ks | Cibulka jarní |
4 ks | Kafirové listy |
1 polévková lžíce | Kari pasta zelená |
180 g | Nudle široké |
100 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová pikantní |
1 ks | Paprika žlutá |
200 g | Sýr sójový - Tofu |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 509,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 327,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,7mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Cibulka jarní, Olej rostlinný, Paprika žlutá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kafirové listy, Kari pasta zelená, Nudle široké, Omáčka sojová pikantní, Sýr sójový - Tofu, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tofu polévka postup přípravy receptu:
1 | Ve woku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a osmažíme v něm na kostičky nakrájené tofu. V čistém woku přivedeme do varu vývar, rozpůlené cibulky, plátky papriky a řapíkatého celeru a cibule, sojovou omáčku, pastu a listy papedy. Směs vaříme ve vývaru 5 minut a na dalších 5 přidáme tofu a nudle. |