Jednoduchý recept

Kuřecí řezanka s armaňakem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 28113
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory pečené
3 g Estragon
50 ml Koňak Armaňak
600 g Kuřecí prsa
25 g Máslo čerstvé
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Olej olivový
150 ml Omáčka rajčatová
2 špetka Pepř černý mletý
3 g Petržel - nať
80 g Šalotka
10 g Sůl
100 ml Víno bílé
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 399kJ
15% Sacharidy 56 g
23% Tuky 17 g
68% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Kuřecí řezanka s armaňakem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky, žampiony na plátky, šalotku nadrobno, petrželku a estragon posekáme.

2

V pánvi rozpálíme olej, přidáme lžíci másla, přisypeme šalotku s masem. Osmažíme a jakmile pustí maso šťávu, osolíme a opepříme. Chvilku podusíme ve vlastní šťávě, vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, přidáme žampiony, podlijeme vínem a přilijeme armaňak. Podusíme a necháme tekutinu z poloviny vyvařit. Přilijeme rajčatovou omáčku, posypeme bylinkami, dusíme ještě pár minut a odstavíme.

3

Podáváme s malými opečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept