Kuřecí řezanka s armaňakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řezanka s armaňakem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 28113 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
3 g | Estragon |
50 ml | Koňak Armaňak |
600 g | Kuřecí prsa |
25 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
150 ml | Omáčka rajčatová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 g | Petržel - nať |
80 g | Šalotka |
10 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Estragon, Omáčka rajčatová, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řezanka s armaňakem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky, žampiony na plátky, šalotku nadrobno, petrželku a estragon posekáme. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme lžíci másla, přisypeme šalotku s masem. Osmažíme a jakmile pustí maso šťávu, osolíme a opepříme. Chvilku podusíme ve vlastní šťávě, vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, přidáme žampiony, podlijeme vínem a přilijeme armaňak. Podusíme a necháme tekutinu z poloviny vyvařit. Přilijeme rajčatovou omáčku, posypeme bylinkami, dusíme ještě pár minut a odstavíme. |
3 | Podáváme s malými opečenými bramborami. |