Kuřecí pamlsek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí pamlsek
Kuřecí pamlsek
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 28114 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
6 ks | Kuřecí prsa |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
70 g | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
2 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 192,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 165,0mg |
Vitamín A | 90,0mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Omáčka sójová, Solamyl - bramborový škrob, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí pamlsek postup přípravy receptu:
1 | Vytvoříme si marinádu na maso smícháním sojové omáčky, mirinu, nastrouhaného zázvoru a prolisovaného česneku. Naložíme do ní na kostky nakrájené maso a uložíme v lednici po 30 minut. Poté ho obalíme v kombinaci škrobu a soli. |
2 | Rozehřejeme ve woku olej, nalitý do 1/3, cca do 180°C. Maso smažíme z obou stran dozlatova. |