Studené těstoviny s rajčátky a mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studené těstoviny s rajčátky a mozzarellou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2812 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ks | Citrony |
120 g | Mozzarella |
60 ml | Olej olivový |
1 ks | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
240 g | Rajčata Cherry |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Těstoviny čtyřvaječné |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 23,7mg |
Draslík | 389,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Mozzarella, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studené těstoviny s rajčátky a mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Zcedíme, ochutíme 20ml olivového oleje a necháme vychladnout. |
2 | Mezitím vyjmeme mozzarellu z nálevu, necháme okapat, nakrájíme na kostičky. Připravíme si šťávu ze 3 citronů a z jednoho z nich nastrouháme kůru. Rajčátka omyjeme a rozdělíme na 4 porce. |
3 | V míse smícháme mozzarellu, rajčátka, lístky čerstvého oregána a citronovou kůru. Ochutíme zálivkou z oleje, citronové šťávy, špetky soli a pepře. |
4 | Přidáme vychladlé těstoviny, promícháme, necháme několik minut stát a poté podáváme. |