Kuřecí řezanka na estragonu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řezanka na estragonu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 28120 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
60 g | Cibule |
15 g | Estragon |
200 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Kuřecí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Omáčka rajčatová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Estragon, Hovězí vývar základní, Omáčka rajčatová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řezanka na estragonu postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, estragon posekáme najemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Přisypeme cibuli, necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a podusíme 15 minut. Nyní přilijeme rajčatovou omáčku a přisypeme velkou lžíci estragonu. Promícháme, ještě chvilku podusíme a odstavíme. |
3 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |