Recept

Svitky z lososa a platýze na švestkách

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28128

Ingredience

3 ks Bobkový list
40 g Celer - nať
300 g Losos - filety
12 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
5 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
8 g Petržel - nať
300 g Platýz - filety
90 g Pórek
1 špetka Sůl
8 g Tymián čerstvý
2 ks Vaječný žloutek slepičí
200 ml Víno bílé
100 g Špenát listový čerstvý
150 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 827kJ
10% Sacharidy 36 g
19% Tuky 14 g
10% Sodík 205 mg
61% Bílkoviny 34 g

Svitky z lososa a platýze na švestkách postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme, pokrájíme na drobné kousky, přendáme do hrnce.

2

Přidáme 10 g másla a nezakryté dáme na 5 minut do trouby rozehřáté na 100 °C. Občas zamícháme.

3

Poté přidáme hlavu a kosti z platýze a dáme opět péct na 2 minuty.

4

Přilijeme víno, 1 l vody, osolíme, opepříme a přidáme bylinky.

5

Přikryté pečeme ještě 6 minut.

6

Hotový vývar propasírujeme přes sítko.

7

Lososové filety omyjeme, osušíme. Opepříme a osolíme, dáme na ně cca 3-4 listy špenátu, zbaveného stopek.

8

Na listy špenátu dáme filet z platýsa, vše srolujeme a dáme do vymazané zapékací mísy.

9

10 g másla rozehřejeme, přisypeme mouku, dobře promícháme. Vlijeme do vývaru, dobře zamícháme a necháme 2 minuty péct.

10

Zakysanou smetanu smícháme se žloutky a přivedeme k varu. Hotovou směs vmícháme do rybího vývaru, přisypeme švestky a necháme další 2 minuty péct.

11

Misku s filetami necháme 5 minut zapékat. Po upečení ihned přendáme na talířky s troškou omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept