Svitky z lososa a platýze na švestkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svitky z lososa a platýze na švestkách
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28128 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
40 g | Celer - nať |
300 g | Losos - filety |
30 g | Máslo čerstvé |
12 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Mrkev kořen |
5 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 g | Petržel - nať |
300 g | Platýz - filety |
90 g | Pórek |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
150 g | Švestky sušené |
8 g | Tymián čerstvý |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 269,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,3mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Losos - filety, Pažitka, Platýz - filety, Špenát listový čerstvý, Sůl, Švestky sušené, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svitky z lososa a platýze na švestkách postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme, pokrájíme na drobné kousky, přendáme do hrnce. |
2 | Přidáme 10 g másla a nezakryté dáme na 5 minut do trouby rozehřáté na 100 °C. Občas zamícháme. |
3 | Poté přidáme hlavu a kosti z platýze a dáme opět péct na 2 minuty. |
4 | Přilijeme víno, 1 l vody, osolíme, opepříme a přidáme bylinky. |
5 | Přikryté pečeme ještě 6 minut. |
6 | Hotový vývar propasírujeme přes sítko. |
7 | Lososové filety omyjeme, osušíme. Opepříme a osolíme, dáme na ně cca 3-4 listy špenátu, zbaveného stopek. |
8 | Na listy špenátu dáme filet z platýsa, vše srolujeme a dáme do vymazané zapékací mísy. |
9 | 10 g másla rozehřejeme, přisypeme mouku, dobře promícháme. Vlijeme do vývaru, dobře zamícháme a necháme 2 minuty péct. |
10 | Zakysanou smetanu smícháme se žloutky a přivedeme k varu. Hotovou směs vmícháme do rybího vývaru, přisypeme švestky a necháme další 2 minuty péct. |
11 | Misku s filetami necháme 5 minut zapékat. Po upečení ihned přendáme na talířky s troškou omáčky. |