Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 28129

Ingredience

1 ks Bobkový list
60 g Cibule
120 g Mrkev kořen
1000 g Mušle slávky
60 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 747kJ
4% Sacharidy 14 g
125% Tuky 94 g
43% Sodík 856 mg
57% Bílkoviny 32 g

Slávková polévka postup přípravy receptu:

1

Slávky očistíme, omyjeme, necháme 5 minut vařit s pokrájenou mrkví, bobkovým listem, pokrájenou petrželí a 200 ml vody.

2

Osolíme a opepříme.

3

Vývar protlačíme přes husté síto.

4

Cibuli pokrájíme a orestujeme na 30 g rozpáleného másla. Necháme zesklovatět, poté podlijeme vývarem ze slávek.

5

Přilijeme vodu (množství výsledné polévky má odpovídat 4 porcím). Přidáme zbytek másla a opepříme.

6

Necháme 20 minut vařit.

7

Slávky vyjmeme z lastur a vaříme ještě 10 minut.

8

Do odstavené polévky vmícháme žloutek rozšlehaný se zakysanou smetanou. Necháme chvíli prohřát a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept