Slávková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávková polévka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 28129 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
60 g | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mrkev kořen |
1000 g | Mušle slávky |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 193,6mg |
Draslík | 880,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Mušle slávky, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávková polévka postup přípravy receptu:
1 | Slávky očistíme, omyjeme, necháme 5 minut vařit s pokrájenou mrkví, bobkovým listem, pokrájenou petrželí a 200 ml vody. |
2 | Osolíme a opepříme. |
3 | Vývar protlačíme přes husté síto. |
4 | Cibuli pokrájíme a orestujeme na 30 g rozpáleného másla. Necháme zesklovatět, poté podlijeme vývarem ze slávek. |
5 | Přilijeme vodu (množství výsledné polévky má odpovídat 4 porcím). Přidáme zbytek másla a opepříme. |
6 | Necháme 20 minut vařit. |
7 | Slávky vyjmeme z lastur a vaříme ještě 10 minut. |
8 | Do odstavené polévky vmícháme žloutek rozšlehaný se zakysanou smetanou. Necháme chvíli prohřát a ihned podáváme. |