Malinový salát s avokádem a kachním masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malinový salát s avokádem a kachním masem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28135 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
4 ks | Kachní prsa |
115 g | Maliny |
1 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet malinový |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 115,5mg |
Draslík | 934,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Maliny, Med včelí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Marmeláda rybízová, Ocet malinový, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malinový salát s avokádem a kachním masem postup přípravy receptu:
1 | Propíchneme na několika místech kůži prsíček vidličkou. Smícháme v malé misce sójovou omáčku s medem, směsí potřeme prsíčka. |
2 | Maso vložíme na grilovací rošt, osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 215 stupňů Celsia a pečeme 20 minut, aby maso změklo a byla na něm křupavá kůžička. |
3 | Připravíme si dresink - smícháme v malé misce olej s octem, rybízovou marmeládou a kořením, vše promícháme. |
4 | Hotové maso nakrájíme šikmými řezy na plátky a dáme na talíře spolu s avokádem a malinami. Přelijeme dresinkem a podáváme. |