Recept

Kuřecí polévka s čerstvými houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 28136

Ingredience

200 g Hříbky čerstvé
20 g Kuřecí prsa
20 ml Limetková šťáva
40 ml Olej rostlinný
50 g Petržel - nať
5 g Sůl
2 l Voda pitná
3 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 131 kcal
Kilojoule 549kJ
2% Sacharidy 7 g
14% Tuky 10 g
26% Sodík 521 mg
9% Bílkoviny 5 g

Kuřecí polévka s čerstvými houbami postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme olej a zprudka na něm 4 minuty orestujeme čerstvé hříbky nakrájené na kousky, nakrájený zázvor a česnek.

2

V hrnci přivedeme k varu 2 l vody, vložíme do něj omytá kuřecí prsa nakrájená na menší kusy, přidáme orestovanou směs a vaříme na mírném ohni, dokud maso není měkké. Vývar zcedíme do jiného hrnce, vrátíme kuřecí maso, které nakrájíme na nudličky, limetkovou šťávu a žampiony nakrájené na plátky, osolíme, zvolna vaříme asi 10 minut. Při servírování každou porci ozdobíme hrstkou nasekané petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept