Kuřecí polévka s čerstvými houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí polévka s čerstvými houbami
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28136 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
200 g | Hříbky čerstvé |
20 g | Kuřecí prsa |
20 ml | Limetková šťáva |
40 ml | Olej rostlinný |
50 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
3 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 3,2mg |
Draslík | 562,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hříbky čerstvé, Limetková šťáva, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí polévka s čerstvými houbami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme olej a zprudka na něm 4 minuty orestujeme čerstvé hříbky nakrájené na kousky, nakrájený zázvor a česnek. |
2 | V hrnci přivedeme k varu 2 l vody, vložíme do něj omytá kuřecí prsa nakrájená na menší kusy, přidáme orestovanou směs a vaříme na mírném ohni, dokud maso není měkké. Vývar zcedíme do jiného hrnce, vrátíme kuřecí maso, které nakrájíme na nudličky, limetkovou šťávu a žampiony nakrájené na plátky, osolíme, zvolna vaříme asi 10 minut. Při servírování každou porci ozdobíme hrstkou nasekané petrželky. |