Pikantní smažená zelenina s tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní smažená zelenina s tofu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 28138 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Cuketa |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
115 g | Fazolové lusky zelené |
2 kávová lžička | Kmín římský |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Med včelí |
200 ml | Olej rostlinný |
0,5 hrnek | Oříšky piniové |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
280 g | Sýr Tofu - uzený |
230 g | Žampiony čerstvé |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 12,6mg |
Draslík | 869,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,4mg |
Vitamín E | 13,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cuketa, Cukr moučkový, Fazolové lusky zelené, Kmín římský, Limetková šťáva, Med včelí, Olej rostlinný, Oříšky piniové, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika žlutá, Sůl, Žampiony čerstvé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Sýr Tofu - uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní smažená zelenina s tofu postup přípravy receptu:
1 | Smícháme sladkou papriku s kmínem, ostrou paprikou, zázvorem, cukrem a dalšími druhy koření. Tofu nakrájíme na kostičky a obalíme ve vzniklé směsi. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a nad vysokým plamenem, za občasného míchání, restujeme tofu cca 4 minuty. Dáváme pozor, aby se nám kousky nerozdrobily. Osmažené tofu vyndáme a pánev vytřeme ubrouskem. |
3 | V malém množství oleje na pánvi smažíme cca 3 minuty nakrájenou cibulku a rozmačkaný česnek. Potom přidáme zbylé druhy zeleniny, nakrájené a mícháme na mírném ohni cca 6 minut, dokud nebude zelenina měkká a nebude mít zlatavý nádech. Zeleninu okořeníme. |
4 | Přidáme osmažené tofu s piniovými oříšky, medem a limetkovou šťávou. |
5 | Prohřejeme a podáváme. |