Recept

Thajská polévka s kuřecím masem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28142
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Chilli paprička
100 g Cibulka jarní
1 ks Citronela
20 g Kafirové listy
200 ml Kokosové mléko
200 g Kuřecí prsa
20 ml Limetková šťáva
50 g Mungo klíčky
150 g Nudle rýžové
400 ml Omáčka rybí
800 ml Voda pitná
1,5 l Vývar zeleninový
2 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 368kJ
19% Sacharidy 69 g
27% Tuky 20 g
484% Sodík 10 g
48% Bílkoviny 27 g

Thajská polévka s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Rýžové nudle uvaříme podle návodu, scedíme a odstavíme.

2

Mezitím ve větším hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, přisypeme nadrcenou citronelu, chilli papričku, zázvor, papedu a na mírném ohni vaříme asi 5 minut. Přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky a vaříme dalších 5 minut. Vmícháme kokosové mléko, thajskou rybí omáčku (nam pla) a limetkovou šťávu a vaříme dalších 5 minut. Vyjmeme citronelu, přidáme klíčky mungo a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Povaříme ještě asi 2 minuty, do misek nandáme porce rýžových nudlí a zalijeme vroucí polévkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept