Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 28144

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
30 g Máslo čerstvé
600 g Okouník mořský
1 špetka Paprika mletá sladká
85 g Paprika sterilovaná
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
250 g Rýže tří barev
50 g Slanina vepřová
200 g Smetana čerstvá ke šlehání
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce řepkový olej

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 724 kcal
Kilojoule 3 029kJ
17% Sacharidy 62 g
49% Tuky 37 g
32% Sodík 642 mg
64% Bílkoviny 36 g

Rýžový nákyp s rybou postup přípravy receptu:

1

Rýži vaříme o 15 minut méně, než udává návod na její přípravu. Rajčata s paprikami slijeme a smícháme s nasekanými rajčaty. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme trochu cukru.

2

Omyté rybí filety osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Rybu na straně s kůží asi čtyřikrát nařízneme. Na tenké proužky nakrájíme slaninu, kterou vložíme do připravených zářezů v rybě.

3

Formu na nákyp vymažeme máslem, na dno vložíme nedovařenou rýži, zeleninovou směs a navrch položíme slaninou nahoru rybí filety. Celé zaprášíme mletou paprikou.

4

Křížem nakrojíme rajčata, která osolíme a vložíme mezi filety. Nákyp posypeme vločkami zbylého másla. Pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

5

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji osmahneme dohněda. Vyšleháme smatnu ochucenou špetkou soli a trochou cukru.

6

Hotový nákyp podáváme ozdobený smetanou a horkými kostičkami cibule.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept