Rýžový nákyp s rybou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový nákyp s rybou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 28144 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
600 g | Okouník mořský |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
85 g | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 polévková lžíce | řepkový olej |
250 g | Rýže tří barev |
50 g | Slanina vepřová |
200 g | Smetana čerstvá ke šlehání |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 80,5mg |
Draslík | 790,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 849,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Okouník mořský, Paprika mletá sladká, Paprika sterilovaná, Rajčata, Rajčata loupaná (konzervovaná), Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, řepkový olej, Rýže tří barev, Smetana čerstvá ke šlehání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový nákyp s rybou postup přípravy receptu:
1 | Rýži vaříme o 15 minut méně, než udává návod na její přípravu. Rajčata s paprikami slijeme a smícháme s nasekanými rajčaty. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme trochu cukru. |
2 | Omyté rybí filety osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Rybu na straně s kůží asi čtyřikrát nařízneme. Na tenké proužky nakrájíme slaninu, kterou vložíme do připravených zářezů v rybě. |
3 | Formu na nákyp vymažeme máslem, na dno vložíme nedovařenou rýži, zeleninovou směs a navrch položíme slaninou nahoru rybí filety. Celé zaprášíme mletou paprikou. |
4 | Křížem nakrojíme rajčata, která osolíme a vložíme mezi filety. Nákyp posypeme vločkami zbylého másla. Pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. |
5 | Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji osmahneme dohněda. Vyšleháme smatnu ochucenou špetkou soli a trochou cukru. |
6 | Hotový nákyp podáváme ozdobený smetanou a horkými kostičkami cibule. |