Vaječná rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná rýže
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 2 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 28146 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
350 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
19% Kalorie 377 kcal
Kilojoule 1 576kJ
20% Sacharidy 70 g
7% Tuky 6 g
1% Sodík 23 mg
16% Bílkoviny 9 g
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 183,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Rýže předvařená (parboiled), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Vaječná rýže postup přípravy receptu:
1 | Již uvařenou rýži opečeme ve woku na předehřátém oleji. Zalijeme rozšlehaným vejcem a restujeme, dokud neztuhne. |