Recept

Čínská kuřecí polévka s bambusem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 28148
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

80 g Bambusové výhonky
1 ks Cibule
1 ks Cibulka jarní
40 g Houby sušené
400 g Kuřecí prsa
5 ml Olej sezamový
40 ml Omáčka sójová
3 g Pepř černý mletý
100 g Sůl
200 g Šunka od kosti
40 ml Víno rýžové čínské
3 l Voda pitná
5 g Zázvor celý
300 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 147 kcal
Kilojoule 615kJ
2% Sacharidy 6 g
7% Tuky 5 g
260% Sodík 5 g
31% Bílkoviny 17 g

Čínská kuřecí polévka s bambusem postup přípravy receptu:

1

Do velkého hrnce ve 3 l vody dáme vařit kuřecí prsa, cibuli, zázvor, nasekané bambusové výhonky a hrst sušených hub. Na mírném ohni povaříme asi 40 minut, až je maso měkké. Přidáme na kostky nakrájenou šunku, 2 lžíce rýžového vína, vaříme dalších 5 minut. Na závěr přidáme čínské zelí pokrájené na proužky, osolíme, opepříme, povaříme 2 minuty. Vyjmeme maso, které nakrájíme na kousky a rozdělíme do misek, přelijeme horkou polévkou. Na dochucení podáváme v misce mimo omáčku, kterou zhotovíme ze 2 lžic sojové omáčky, lžičky sezamového oleje a nadrobno nasekané jarní cibulky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept