Recept

Kuřecí řezanka kořeněná

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 28149
Kategorie: Maso

Ingredience

3 g Bobkový list
400 g Brambory vařené
2 stroužek Česnek
1 špetka Chilli koření mleté
60 g Cibule
100 ml Hovězí vývar základní
50 g Karotka
100 ml Koňak Armaňak
600 g Kuřecí prsa
40 g Máslo čerstvé
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
80 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
60 g Šunka dušená
3 g Tymián sušený
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 419kJ
8% Sacharidy 29 g
32% Tuky 24 g
73% Sodík 1 g
68% Bílkoviny 38 g

Kuřecí řezanka kořeněná postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, karotku na kolečka, šunku na kostičky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme.

2

V pánvi rozehřejeme máslo a olej, přisypeme karotku, cibuli, šunku, petrželku, česnek, tymián, mletý bobkový list a špetku chilli koření, krátce orestujeme, podlijeme koňakem, vínem a dusíme, dokud se tekutina z poloviny nevyvaří. Na jiné pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Zaprášíme troškou mouky a orestujeme. Zeleninu s kořením z první pánve přilijeme k masu, promícháme, přidáme trochu vývaru a 15 až 20 minut podusíme. Před odstavením zjemníme smetanou, necháme projít varem a můžeme podávat.

3

Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept