Vejce po dijonsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce po dijonsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28159 |
Ingredience
10 g | Estragon |
100 ml | Hořčice |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
90 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Víno bílé |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 525,2mg |
Draslík | 386,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce po dijonsku postup přípravy receptu:
1 | Víno necháme vařit s pokrájenou šalotkou a estragonem. Necháme vyvařit na polovinu objemu. |
2 | Vejce 4 minuty povaříme, poté odstavíme a necháme v teple. |
3 | Ke svařenému vínu přidáme zakysanou smetanu, opět necháme vyvařit na polovinu objemu. Poté odstavíme a vyšleháme v hustou omáčku. |
4 | Postupně přidáme kousky másla a hořčici, dochutíme solí a pepřem dle potřeby. |
5 | Hotovou omáčku přelijeme na talířky, navrch dáme rozpůlená vejce a posypeme pokrájeným estragonem. |