Recept

Telecí ledový bujon s vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 28160
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Telecí masový bujon
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Česnek
2 ks Cibule
150 g Kedlubna
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kosti
600 g Telecí maso přední
1,5 l Voda pitná
Telecí ledový bujon s vínem
0,5 polévková lžíce Kerblík
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Řeřicha
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
2,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 141kJ
7% Sacharidy 24 g
252% Tuky 189 g
29% Sodík 573 mg
96% Bílkoviny 54 g

Telecí ledový bujon s vínem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a drobně pokrájíme bylinky: petrželku kudrnku, řeřichu, tymián a kerblík. Pokrájené bylinky dáme do mísy, přilijeme k nim bílé víno, promícháme a dáme do 4 misek zamrazit na ledové kostky.

2

Z 800 ml telecího vychlazeného bujonu odstraníme tuk, nalijeme do misek, do každé dáme zamrazené vínové kostky s bylinkami a podáváme.

3

Telecí masový bujon [27974]:

4

Telecí maso z hrudí a telecí kosti omyjeme.

5

Mrkev, cibuli, česnek, petržel, celer, kedlubnu, petrželovou a celerovou nať očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kusy. V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a zeleninu za občasného promíchání podusíme přibližně 6 – 8 minut.

6

Pak k zelenině přidáme telecí maso s kostmi, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a zalijeme studenou vodou tak, aby vše bylo ponořeno. Když se začne voda vařit, zmírníme teplotu a vývar necháme pod pokličkou jen probublávat 1,5 hodiny. Nesmí se prudce vařit.

7

Když je maso měkké, vývar scedíme přes síto do druhého hrnce, dochutíme solí, maso pokrájíme na kousky a můžeme ho dát do vývaru.

8

Čistý bujon podáváme posypaný petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept