Salát z křepelčích vajec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z křepelčích vajec
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28163 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
10 ml | Hořčice |
15 g | Máta |
40 ml | Ocet kvasný lihový |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
350 g | Rak říční |
15 g | Řeřicha |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
12 ks | Vejce křepelčí |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 490,3mg |
Draslík | 425,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Máta, Pepř cayenský, Rak říční, Řeřicha, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce křepelčí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z křepelčích vajec postup přípravy receptu:
1 | Řeřichu, mátu a petržel omyjeme, zbavíme tvrdých stonků, pokrájíme. Necháme orestovat na 20 ml oleje. |
2 | Poté odstavíme a necháme zcela vystydnout. |
3 | Salát omyjeme a rozebereme na listy. Větší přendáme na servírovací talíř. |
4 | Smícháme žloutek, hořčici, špetku soli a cayenského pepře. Za stálého míchání přiléváme olej. |
5 | Vychladlé bylinky vmícháme v mixéru do majonézy, přidáme zakysanou smetanu. Dochutíme solí, pepřem a octem dle chuti. |
6 | Uvařené raky vyloupeme z krunýře. |
7 | Vajíčka uvaříme natvrdo, vyloupeme a rozpůlíme. |
8 | Listy salátu ozdobíme majonézou, vajíčky a račím masem. |