Jednoduchý recept

Salát z křepelčích vajec

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 28163
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

10 ml Hořčice
15 g Máta
40 ml Ocet kvasný lihový
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
350 g Rak říční
15 g Řeřicha
1 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
12 ks Vejce křepelčí
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 441kJ
1% Sacharidy 4 g
36% Tuky 27 g
10% Sodík 194 mg
38% Bílkoviny 21 g

Salát z křepelčích vajec postup přípravy receptu:

1

Řeřichu, mátu a petržel omyjeme, zbavíme tvrdých stonků, pokrájíme. Necháme orestovat na 20 ml oleje.

2

Poté odstavíme a necháme zcela vystydnout.

3

Salát omyjeme a rozebereme na listy. Větší přendáme na servírovací talíř.

4

Smícháme žloutek, hořčici, špetku soli a cayenského pepře. Za stálého míchání přiléváme olej.

5

Vychladlé bylinky vmícháme v mixéru do majonézy, přidáme zakysanou smetanu. Dochutíme solí, pepřem a octem dle chuti.

6

Uvařené raky vyloupeme z krunýře.

7

Vajíčka uvaříme natvrdo, vyloupeme a rozpůlíme.

8

Listy salátu ozdobíme majonézou, vajíčky a račím masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept