Jednoduchý recept

Vejce natvrdo v pikantní omáčce

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 28164
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

8 stroužek Česnek
120 g Cibule
40 ml Citronová šťáva
20 g Cukr krupice
40 ml Kokosové mléko
125 ml Olej arašídový (podzemnicový)
20 g Ořechy brazilské
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
250 ml Tamarindová šťáva
12 g Trasi
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
12 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 498 kcal
Kilojoule 2 085kJ
7% Sacharidy 23 g
56% Tuky 42 g
8% Sodík 157 mg
17% Bílkoviny 9 g

Vejce natvrdo v pikantní omáčce postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo nakrájíme, smícháme s trasi a 100ml oleje. Rozmixujeme na těsto. Nakonec přilijeme tamarindu.

2

Zbytek oleje necháme rozpálit, přilijeme rozmixovanou kaši a za stálého míchání necháme povařit. Osolíme, opepříme a přisypeme cukr.

3

Vzniklou omáčku sambal necháme vychladnout v chladničce.

4

Vejce uvaříme natvrdo. Poté oloupeme.

5

Zázvor a para ořechy nastrouháme a smícháme se 40ml sambalu, citrónovou šťávou a kokosovým mlékem. Vaříme do zhoustnutí.

6

Vejce na špičce seřízneme a položíme na omáčku, troškou polijeme i vršky vajec.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept