Vejce natvrdo v pikantní omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce natvrdo v pikantní omáčce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28164 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
20 g | Cukr krupice |
40 ml | Kokosové mléko |
125 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
20 g | Ořechy brazilské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Tamarindová šťáva |
12 g | Trasi |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
12 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 237,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 284,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kokosové mléko, Olej arašídový (podzemnicový), Ořechy brazilské, Sůl, Tamarindová šťáva, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Trasi nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce natvrdo v pikantní omáčce postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a nahrubo nakrájíme, smícháme s trasi a 100ml oleje. Rozmixujeme na těsto. Nakonec přilijeme tamarindu. |
2 | Zbytek oleje necháme rozpálit, přilijeme rozmixovanou kaši a za stálého míchání necháme povařit. Osolíme, opepříme a přisypeme cukr. |
3 | Vzniklou omáčku sambal necháme vychladnout v chladničce. |
4 | Vejce uvaříme natvrdo. Poté oloupeme. |
5 | Zázvor a para ořechy nastrouháme a smícháme se 40ml sambalu, citrónovou šťávou a kokosovým mlékem. Vaříme do zhoustnutí. |
6 | Vejce na špičce seřízneme a položíme na omáčku, troškou polijeme i vršky vajec. |