Zapékané makaróny s mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané makaróny s mozzarellou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28165 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Makarony milánské |
40 g | Máslo čerstvé |
280 g | Mozzarella |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 95,3mg |
Draslík | 118,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mozzarella, Sůl, Sýr Parmezán, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makarony milánské, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané makaróny s mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Makaróny uvaříme dle návodu výrobce a scedíme. Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě plníme vrstvou makarónů, smíchaných se strouhaným parmezánem a smetanou, a vrstvou mozzarely. |
2 | Vše osolíme a opepříme. Zakončíme vrstvou sýru. |
3 | Pečeme 40 minut při 210 °C. |