Gratinované ryby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované ryby
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28166 |
Ingredience
400 g | Brambory |
3 g | Chilli koření mleté |
350 g | Filé rybí |
30 g | Máslo čerstvé |
6 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 45% |
60 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 52,6mg |
Draslík | 517,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli koření mleté, Pažitka, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované ryby postup přípravy receptu:
1 | Brambory pokrájíme na plátky. Rybí maso nakrájíme na menší kousky. |
2 | Smícháme rajčatovou omáčku, rybí maso, chilli, sekanou pažitku a strouhaný parmezán. |
3 | Zapékací mísu vytřeme máslem, na dno naskládáme brambory, přelijeme masovou směsí, osolíme a opepříme a posypeme strouhaným sýrem. |
4 | Pečeme při 210 °C cca 40 minut. |