Selská musaka z lilků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selská musaka z lilků
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28167 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
350 g | Jehněčí maso |
600 g | Lilek |
24 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
24 ml | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 83,6mg |
Draslík | 704,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 832,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Lilek, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selská musaka z lilků postup přípravy receptu:
1 | Olej rozpálíme a orestujeme na něm pokrájený česnek a cibuli, přidáme pokrájené maso a 10 minut smažíme. Poté přidáme rajčatový protlak, pokrájené žampiony a rajčata. Vše osolíme, opepříme a dochutíme nasekanou petrželí. Dusíme přiklopené 20 minut. Mouku rozmícháme v oleji a směsí zahustíme omáčku. |
2 | Lilky pokrájíme na plátky a osmažíme na oleji. Vymazanou zapékací mísu plníme střídavě vrstvou lilků a vrstvou směsi. Zakončíme lilky. |
3 | Vše posypeme strouhaným parmezánem a pokapeme olejem. |
4 | Pečeme 25 minut při 200 °C. |