Koblihové těsto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koblihové těsto
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 140 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28170 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
150 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 ml | Olej stolní |
3 g | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 348,7mg |
Draslík | 197,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 339,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koblihové těsto postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s teplám mlékem, cukrem, solí, droždím a vejci. |
2 | Velice pečlivě prohněteme a vmícháme máslo. |
3 | Hotové těsto necháme odležet přes noc v chladu. |
4 | Z těsta vyválíme váleček o průměru cca 5cm, odkjajujeme špalíčky, z kterých vytvarujeme kroužky. Poprášíme je moukou a necháme 120 minut kynout. |
5 | Olej rozehřejeme v hrnci a koblihy na něm osmažíme. |
6 | Podáváme posypané moučkovým cukrem či naplněné marmeládou. |