Jednoduchý recept

Créme brulée

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Créme brulée 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 28172

Ingredience

50 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 808kJ
12% Sacharidy 43 g
69% Tuky 52 g
1% Sodík 19 mg
15% Bílkoviny 9 g

Créme brulée postup přípravy receptu:

1

Smetanu ohřejeme společně s rozpůleným vanilkovým luskem. Ohřátou smetanu odstavíme z plotny a necháme zakrytou louhovat.

2

Žloutky smícháme s cukrem a šleháme do získání bílé pěny, poté vmícháme teplou smetanu, z které jsme odstranili vanilkový lusk.

3

Krém nalijeme do zapékací misky, tu vložíme do vlažné vodní lázně. Vršek misky zakryjeme alobalem a dáme do trouby.

4

Zapékáme 18 minut při 190 °C.

5

Upečený krém vyjmeme, necháme vystydnout a poté dáme zakryté přes noc do chladničky.

6

Před podáváním posypeme vršek cukrem. Mřížku na grilování rozpálíme dočervena nad plamenem a ihned přiložíme k cukru, postup opakujeme do zkaramelizování cukru.

7

Poté ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept