Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 140 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 28173

Ingredience

380 g Cukr moučkový
60 g Kandované ovoce
50 g Mandle plátky
400 g Piškotový korpus vaječný
120 ml Rum
4 ks Vaječný bílek slepičí
200 ml Voda pitná
1 l Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 317kJ
26% Sacharidy 92 g
19% Tuky 15 g
11% Sodík 212 mg
15% Bílkoviny 8 g

Norská omeleta postup přípravy receptu:

1

200 ml vody svaříme s 200 g cukru v sirup, necháme chvíli povařit a poté odstavíme. Přilijeme 100 ml rumu a necháme stranou. Piškotový korpus rozpůlíme, pláty navlhčíme rumovým sirupem a necháme v chladu 120 minut odležet.

2

Zmrzlinu necháme povolit, přimícháme kandované ovoce a zmrzlinou potřeme plát piškotu, přiklopíme druhým plátem a necháme 24 hodin ztuhnout v chladničce.

3

Bílky vyšleháme se 150 g moučkového cukru v tuhý sníh, zdobícím sáčkem ozdobíme celý korpus sněhem. Posypeme mandlovými plátky a malými kousky kandovaného ovoce. Lehce posypeme zbytkem moučkového cukru.

4

Omeletu vložíme na pár minut do trouby rozehřáté na 210 °C.

5

Před podáváním polijeme zapáleným rumem a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept