Norská omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Norská omeleta
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 140 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 28173 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
380 g | Cukr moučkový |
60 g | Kandované ovoce |
50 g | Mandle plátky |
400 g | Piškotový korpus vaječný |
120 ml | Rum |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
200 ml | Voda pitná |
1 l | Zmrzlina vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 92g |
---|---|
Cholesterol | 84,8mg |
Draslík | 269,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kandované ovoce, Rum, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná, Zmrzlina vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Piškotový korpus vaječný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Norská omeleta postup přípravy receptu:
1 | 200 ml vody svaříme s 200 g cukru v sirup, necháme chvíli povařit a poté odstavíme. Přilijeme 100 ml rumu a necháme stranou. Piškotový korpus rozpůlíme, pláty navlhčíme rumovým sirupem a necháme v chladu 120 minut odležet. |
2 | Zmrzlinu necháme povolit, přimícháme kandované ovoce a zmrzlinou potřeme plát piškotu, přiklopíme druhým plátem a necháme 24 hodin ztuhnout v chladničce. |
3 | Bílky vyšleháme se 150 g moučkového cukru v tuhý sníh, zdobícím sáčkem ozdobíme celý korpus sněhem. Posypeme mandlovými plátky a malými kousky kandovaného ovoce. Lehce posypeme zbytkem moučkového cukru. |
4 | Omeletu vložíme na pár minut do trouby rozehřáté na 210 °C. |
5 | Před podáváním polijeme zapáleným rumem a ihned servírujeme. |