Diplomat s kandovaným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Diplomat s kandovaným ovocem
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 28178 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
12 g | Cukr vanilka |
90 g | Hrozinky |
150 g | Kandované ovoce |
80 g | Máslo čerstvé |
800 ml | Mléko polotučné |
100 ml | Rum |
6 ks | Vejce slepičí |
400 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 274,7mg |
Draslík | 204,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrozinky, Kandované ovoce, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Diplomat s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Kandované ovoce a rozinky necháme máčet v rumu. |
2 | Žemle rozkrájíme na 5 mm silné plátky, lehce je opečeme v troubě. |
3 | Zapékací formu vymažeme máslem, dno pokryjeme plátky žemle, poté posypeme kandovaným ovocem a zakryjeme další vrstvou žemlí. Opakujeme do spotřebování všech surovin. |
4 | Vejce rozšleháme s mlékem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a rumem, v němž jsme máčeli ovoce. Směs propasírujeme přes husté sítko a zalijeme jí formu s žemlí. |
5 | Pečeme ve vodní lázni při 150°C cca 60 minut. Upečený dort necháme hodinu vychladnout. |
Poznámka
Vhodné pro slavnostní příležitost.